11.4.15

Aç kalan erkek eşinin etini yiyebilir





SUUDI ARABİSTAN MÜFTÜSÜ’nün FETVASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI

ÜLKENİN GENEL MÜFTÜSÜ SAYILAN ve HEMEN HEMEN HER KALEME ALDIĞI FETVASININ (DİNİ RAPOR) KABUL GÖRDÜĞÜ 300 YILLIK DİNİ EL-ASHEİKH  AİLESİNDEN GELEN MÜFTÜ ABDUL AZİZ BİN ABDULLAH, HAZIRLADIĞI FETVASINDA 
ERKEKLER ÇOK ACIKTIKLARINDA VEDE YAŞAMAK İÇİN GEREKLİ BESİNİ BULAMADIKLARINDA, YAŞAMLARINI DEVAM ETTİREBİLME VE AİLESİNE BAKABİLMELERİ İÇİN, EŞLERİNİN ÖLÜMLERİNE NEDEN OLMAYACAK ŞEKİLDE, UZUVLARINDAN BİRKAÇ KÜÇÜK PARÇA ET KESEREK PİŞİRİP YİYEBİLİRLER ve BU EYLEMDE DİNİMİZCE KABUL GÖRMEKTEDİR” 
DEMESİ ve BU FETVANIN DAHA YAYINLANMADAN İNTERNET MEDYASINA SIZDIRILMASI BAŞTA ARAP ÜLKELERİ İLE DÜNYA İSLAM TOPLUMLARINDA İNFİALE YOL AÇMIŞ, DİĞER ÜLKELERDE İSE TABİRİ CAİZSE GÜNDEMİN TAM ORTASINA OTURMUŞTUR.


Haber ilk önce Arap İnternet medyası web sitelerinden olan E3LAM - AKHBARAK – TAYYAR – ALQUDS ve ALALAM adlı İnternet gazetelerinde yayınlanmış, ardından da CAIRO SCENE adlı Web Sitesi, Arap medyasını kaynak göstererek , haberi sayfasına taşımış ve bu sayede haber tüm dünyaya internet yoluyla yayılmıştır.



Gerçi müftü Abdullah’ın sansasyönel fetvası sadece bu değildir, daha önceleride verdiği fetvaların bazıları özellikle batı ülkelerinin tepkisini çekmiştir.
Bunlardan bir tanesi  çocuk gelinlere kapı açmış olan 15 yaşın altındaki kız çocukların evlenmesinde bir sakınca yoktur, yeterki bluğ çağına girmiş olsun şeklindeki rezalet sayılabilecek raporu(fetvası) ile bölgedeki tüm kiliseler imha edilmelidir şeklindeki saçmalıklar manzumesi raporudur.

Bilindiği gibi Atamızın ilkeleri doğrultusunda Laik Türkiye Cumhuriyeti dışındaki tüm İslam toplumlarında ve ülkelerinde evlilik için geçerli olan 18 yaş sınırı yoktur, 15 yaşını dolduran kız olsun erkek olsun tüm çocuklar ve yetişkinler resmen evlenme hakkına sahiptirler.



15 Yaş altı evlilik izinleri ise bunun gibi müftülerin yada ulema geçinenlerin verdikleri fetvalar ile iktidarda bulunan islami partilerin çıkardıkları kanunlarla verilmektedir.

Mısır’da askeri darbe ile devrilen ve Mısır’ı karanlık katı islami kuralları altına sokmak isteyen, bizim iktidardaki AKP kurmaylarının haftalarca gözyaşı döktüğü ve hala onların simgesi olan 4 parmaklı eli, sanki matah bir işaretmiş gibi halka göstermeye çalıştığı şeriat yanlısı ve el-kaide tabanlı Müslüman kardeşler örgütü lideri olan Muhammed Mursi’nin 9 yaşındaki kız çocuklarına evlilik izni veren kanunu çıkaracağı anda iktidarına son verildiğini hatırlıyalım.


Suudi Arabistan yetkilileri, baktılarki hiçbir fetvasına karşı çıkmadıkları bu zatı şahanenin son fetvası ülkelerini, gerek paylaşım siteleri ile ve gerekse basın yoluyla dünyaya rezil edecek, hemen bir demeç yayınlıyarak, böyle bir fetvanın mevcut olmadığı vede yayınlanmadığını dünyaya ilan ettiler.

Daha demecin mürekkebi kurumadan bizim anlı şanlı iktidar yandaşı ve arap sevdalısı basın hemen yalanlamaya başladılar, yok falan gazetenin asparagas haberi, yok filan gazetenin yanıltan yalan haberleri asılsızmış dediler, kendilerince halkı uyuttuklarını sandılar ama yanıldılar, her zamanki gibi.

Unuttukları bir şey vardı, yayını dünyaya duyuran arap oldukları halde onlar kadar arap aşığı olmayan gerçekçi arap basını ile başta CAİRO SCENE olmak üzere tüm dünya basını hiçbir yalanlama girişiminde bulunmamıştı.

Konuk Yazar
Sezai Saral 12.04.15





Share
Bizi Takip Edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder